Luna de miere
Obiceiuri nunta

Luna de miere

de

Romantism, tandrete, intimitate, amor dulce, toate astea ar trebui sa vina cu luna de miere. Evident, doar daca iti doresti cu adevarat sa se intample, si reusesti sa elimini stresul, gandindu-te numai la momentele frumoase alaturi de viitorul sot.

Multe cupluri renunta la luna de miere sau amana evenimentul, din varii motive sau incearca sa-si planifice macar o saptamana impreuna, departe de toti si toate.

Putini stiu, insa, ca traditia lunii de miere dateaza din timpuri stravechi.

Unii sustin ca termenul nordic "hjunottsmanathr" care inseamna “in ascunzis” (si desemna rapirea miresei de catre mire, care o ducea intr-un loc ascuns, o luna, de unde ar fi trebuit sa iasa cand ramanea gravida) ar sta la baza cuvantului “honeymoon”, altii cred ca traditia vine pe filiera teutona sau babiloniana, de cand mirii trebuiau sa bea mied cu miere (o bautura cu puternice proprietati afrodisiace) in prima luna dupa nunta, pentru fertilitate. Despre Attila Hunul se spune chiar ca ar fi decedat dupa o suradoza de hidromel la ospatul de nunta.

Insa, majoritatea apreciaza “transformarea” englezeasca a evenimentului – cand a devenit la moda ca imediat dupa ceremonia nuptiala, mirii sa plece intr-o calatorie, sa petreaca impreuna cea mai dulce prima perioada a vietii lor.
In epoca victoriana, luna de miere era mai degraba un turneu pe la rude care locuiau in alte tari sau pentru cei cu dare de mana un tur al unor celebre orase europene sau o vizita intr-un loc spectaculos (de exemplu Cascada Niagara, care e de peste 150 de ani destinatia favorita a cuplurilor instarite din Europa si SUA).

Tocmai de aceea exista din ce in ce mai multe si mai diverse oferte pentru insuratei, care cauta sa se remonteze dupa oboseala acumulata in perioada dinaintea si din timpul nuntii.

In multe locuri si culturi, se obisnuiste ca toate costurile acestui rromantic obicei sa fie suportate de mire si familia acestuia.

Insa, destinatia, e indicat sa fie aleasa doar de mire si mireasa, la fel si perioada, mijloacele de transport sau locul de cazare. Asta in cazul in care nu primesc o “luna de miere cadou” de la cei dragi, o supriza care tine cont de gusturile lor.

Important e ca intre luna de miere si ziua normala de acasa sa nu fie majore discrepante, ca momentele euforice din vacanta sa nu devina un vis frumos in comparatie cu plictiseala cotidiana. Mai exact, intinde-te cat ti-e plapuma, traieste luna de miere in stilul tau, ca pe ceva palpabil, nu te gandi ca esti intr-o fantezie pe care nu vrei s-o vezi incheiata. Aceasta vacanta ar trebui sa-ti reflecte personalitatea, stilul de viata, pentru ca nu e moment pe care doar trebuie sa-l bifezi sau mai rau, sa-l xeroxezi.

Daca ai chef ca impreuna cu sotul tau sa mergi intr-un voiaj cu motocicleta, pentru ca asta va place amandorura, da-i inainte, o sa fie o aventura interesanta. In cazul in care tu vrei sa stai intr-o camera luxoasa cu vedere la mare si el isi doreste sa schieze, puneti-va frumos pe marginea patului la o discutie sincera si ajungeti la o concluzie frumoasa pentru amandoi. Aminteste-ti ca e vorba de o perioada de relaxare, in care principala sarbatorita e dragostea voastra. Indiferent ca alegeti o destinatie exotica sau preferati sa stati inchisi in casa (pe care o puteti transforma creativ in “cuibusor de nebunii”), profitati la maxim de fiecare clipa petrecuta impreuna.

Opinii (0)

Adauga opinia ta:

nici nu mai am credit pe mobil :